Bostadsrätt Göteborg

Välj en sida
putsa fasad goteborg

Materialval och Hållbarhet vid Fasadrenovering

Fasadrenovering är en investering som har potential att förvandla din fastighet både estetiskt och funktionellt. Oavsett om du äger ett äldre hus med en klassisk charm eller en modern byggnad som behöver uppfräschning, är valet av material och deras hållbarhet avgörande faktorer. I detta blogginlägg kommer vi att utforska olika materialval för fasadrenovering och hur de påverkar byggnadens hållbarhet. Vi kommer också introducera ett kompetent företag i Göteborg som har lång erfarenhet inom branschen, blivit utsedda till Branschvinnare 2022 och erbjuder gratis konsultation och besiktning av din fasad. Dessutom kan du dra nytta av det förmånliga rotavdraget på 30% när du anlitar dem. Läs mer om fasad och vad det står för här.

Del 1: Materialval för Fasadrenovering

Materialvalet är en central aspekt av fasadrenovering. Det påverkar inte bara utseendet på din fastighet utan även dess hållbarhet. Här är några av de mest populära materialen som används vid fasadrenovering Göteborg:

Trä: Trä är ett tidlöst och naturligt material som ger en varm och inbjudande känsla till fasaden. Det är mångsidigt och kan målas eller bestrykas i olika färger. Trä har naturlig isolering, vilket kan bidra till att minska energiförbrukningen. Det är dock viktigt att notera att trä kräver regelbunden underhåll, inklusive målning och bestrykning, för att bevara sitt utseende och hållbarhet. Dessutom är trä mottagligt för röta och skadedjur om det inte sköts korrekt.

Puts: Puts är ett traditionellt och hållbart material som har använts under århundraden. Det finns olika typer av puts, inklusive kalkputs och cementputs. Puts ger byggnaden en klassisk och tidlös estetik. Det kräver relativt lågt underhåll jämfört med trä och har en bra hållbarhet. En nackdel är att puts kan vara känsligt för sprickbildning över tid och kan vara dyrare än vissa andra material.

Tegel: Tegel är känt för sin hållbarhet och estetiska appell. Det är tåligt mot väder och tidens påverkan och kräver minimalt underhåll. Tegel har också goda isoleringsegenskaper och kan bidra till att minska energikostnaderna. Det kan dock vara kostsamt att installera, och dess vikt kan kräva förstärkning av byggnadens struktur. Dessutom har tegel begränsade designmöjligheter jämfört med vissa andra material.

Del 2: Hållbarhet och Energieffektivitet

Isolering: Isolering är en avgörande del av fasadrenovering för att förbättra byggnadens energieffektivitet. Olika typer av isoleringsmaterial, såsom mineralull, cellplast och polyuretanskum, har olika termiska egenskaper. Att välja rätt isolering kan bidra till att minska energiförbrukningen och därmed sänka uppvärmnings- och kylkostnaderna.

Hållbarhet är ett viktigt mål när det kommer till fasadrenovering. Valet av material påverkar inte bara byggnadens hållbarhet utan även dess energieffektivitet. Här är några faktorer att överväga:

Fönster och dörrar: Byta ut gamla fönster och dörrar med energieffektiva alternativ kan förbättra byggnadens isolering och minska värmeförluster.

Tillstånd och regler: Det är viktigt att följa lokala byggregler och föreskrifter för att undvika juridiska komplikationer och förseningar. Fasadrenovering kan kräva olika tillstånd, inklusive bygglov och miljötillstånd, beroende på området och projektets omfattning.

hallbar fasadrenovering gbg

Del 3: Hjälp med Fasadrenovering i Göteborg

När det kommer till fasadrenovering i Göteborg, är det avgörande att anlita ett kompetent företag med erfarenhet och kompetens. Ett företag som Coplan Service Group AB är den perfekta partnern för att genomföra din renovering. De har över 12 års erfarenhet inom branschen och har blivit utsedda till Branschvinnare 2022. Deras expertis och professionalism garanterar att ditt projekt utförs med högsta standard.

För att hjälpa dig komma igång erbjuder de en gratis konsultation och besiktning av din fasad. Detta ger dig möjlighet att diskutera dina behov och mål med deras experter och få en detaljerad bedömning av ditt projekt. De strävar alltid efter att skräddarsy lösningar som passar dina specifika önskemål och budget.

Del 4: Rotavdrag – Spara Pengar på Fasadrenovering

Ett annat förmånligt erbjudande från detta företag är möjligheten att dra nytta av rotavdraget. Med rotavdraget kan du få ett avdrag på 30% av material- och arbetskostnaden för din fasadrenovering. Detta är en betydande förmån som kan spara dig pengar och göra din renovering mer prisvärd. [Företagsnamn] hanterar rotavdraget åt dig, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för komplicerad pappersarbete eller byråkrati. Istället kan du fokusera på att njuta av de fördelar som fasadrenoveringen medför.

Del 5: Få Professionell Hjälp med Materialval och Hållbarhet

När du anlitar Coplan Service Group AB för din fasadrenovering i Göteborg kan du vara säker på att du får professionell hjälp med materialval och hållbarhet. Deras team av experter kommer att vägleda dig genom varje steg av processen, från att välja det bästa materialet för din fasad till att säkerställa att resultatet är hållbart och energieffektivt.

Dessutom har detta företag lång erfarenhet av att arbeta med olika material och byggnadstyper. Oavsett om du har en äldre fastighet med historiskt värde eller en modern byggnad, har de kunskap och kompetens att hantera ditt projekt på ett professionellt sätt. De förstår vikten av att uppfylla dina specifika behov och önskemål, och de är dedikerade att leverera resultat som du kommer att vara nöjd med under många år framöver.

Maximera Fastighetens Värde: Varför Är Fasadrenovering Viktigt?

Att renovera fasaden i tid är av avgörande betydelse för fastighetsägare av flera skäl. Fasadrenovering är inte bara en estetisk uppfräschning av byggnaden, utan det handlar också om att bevara och förbättra byggnadens funktionella och ekonomiska värde. Just därför kommer vi att gå igenom varför det är viktigt att renovera fasad i Göteborg i tid. Här är några skäl till varför det är viktigt att genomföra fasadrenovering i tid:

 1. Skyddar byggnadens struktur och material: Fasadrenovering hjälper till att skydda byggnadens struktur och material från de skadliga effekterna av vädret och tidens tand. Väderexponering kan leda till sprickor, fuktinträngning och försämring av fasadmaterial, vilket i sin tur kan påverka byggnadens integritet.
 2. Minskar energiförluster: En väl utförd fasadrenovering kan förbättra byggnadens energieffektivitet genom att minska värmeförluster. Genom att förbättra isoleringen och täta eventuella luftläckage kan du minska dina uppvärmnings- och kylkostnader och göra din fastighet mer miljövänlig.
 3. Förbättrar fastighetens estetik: En uppdaterad och välskött fasad ger fastigheten ett visuellt lyft. Det gör att fastigheten ser mer attraktiv ut, vilket kan öka dess gatuvärde och göra den mer tilltalande för potentiella köpare eller hyresgäster.
 4. Förlänger byggnadens livslängd: Genom att ta hand om fasaden och göra nödvändiga reparationer och underhåll förlänger du byggnadens livslängd. Det sparar dig pengar på lång sikt, eftersom du undviker kostsamma renoveringar och reparationer som kan krävas om du försummar fasaden.
 5. Följer lokala regler och föreskrifter: Vissa områden har regler och föreskrifter som kräver att fastighetsägare upprätthåller sina byggnaders fasader i gott skick. Att följa dessa regler är viktigt för att undvika eventuella böter eller rättsliga problem.
 6. Skapar en hälsosam inomhusmiljö: En försämrad fasad kan leda till fuktinträngning och mögelproblem inomhus. Genom att upprätthålla en sund och välskött fasad kan du skapa en hälsosam inomhusmiljö för de som bor eller arbetar i fastigheten.
 7. Ekonomiska fördelar: Trots initiala kostnader kan fasadrenovering vara en lönsam investering. Det kan öka fastighetens värde och attraktionskraft, vilket kan resultera i högre hyror eller försäljningspris om du bestämmer dig för att sälja.

Sammanfattningsvis är det viktigt att renovera fasaden i tid för att bevara byggnadens värde, minska energiförluster, förbättra dess utseende och förlänga dess livslängd. Genom att vara proaktiv och ta hand om din fastighets fasad kan du undvika kostsamma reparationer och problem på lång sikt samtidigt som du skapar en hälsosam och attraktiv miljö för dess invånare.

Varför välja detta företag vid fasadrenovering i Göteborg?

Fasadrenovering är en betydande investering som kan förbättra både utseendet och energieffektiviteten i din fastighet. Materialval och hållbarhet är centrala faktorer som påverkar utfallet av din renovering. Att anlita detta fasadföretag i Göteborg ger dig fördelen av deras långa erfarenhet, utmärkta rykte som Branschvinnare 2022 och möjligheten att dra nytta av det förmånliga rotavdraget på 30%.

Genom att välja Coplan Service Group AB som din partner får du en gratis konsultation och besiktning av din fasad för att komma igång på rätt sätt. De kommer att vägleda dig genom materialval och hjälpa dig att uppnå hållbara och energieffektiva resultat. Släpp lös potentialen i din fastighet genom en fasadrenovering och njut av en förnyad, vacker och funktionell fasad under många år framöver. Kontakta dem idag för att inleda din renoveringsresa och göra din fastighets drömmar till verklighet.

Kontakta oss!

Kontakta vår kundtjänst vid frågor.

Telefon

Kategorier

 • Göteborg
 • Gårda
 • Guldheden
 • Heden
 • Inom Vallgraven
 • Johanneberg
 • Krokslätt
 • Lorensberg
 • Landala
 • Stampen
 • Vasastaden

Taggmoln

Det finns inget innehåll att visa här än.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer att visa.
Vi delar med oss om fördelar med luft/luftvärmepump

Vi delar med oss om fördelar med luft/luftvärmepump

En luft/luftvärmepump är en energieffektiv lösning som kan förbättra både komfort och ekonomi i ditt hem. Vi kommer att fokusera på fem specifika fördelar samt andra argument för att hjälpa dig förstå varför detta kan vara en bra investering. Oavsett om du behöver...

läs mer
Upplev ett svalare inomhusklimat med solfilm

Upplev ett svalare inomhusklimat med solfilm

I dagens moderna samhälle är överhettning i hemmet ett vanligt problem, särskilt under sommarens varma månader. Solfilm är en effektiv lösning som kan hjälpa till att minska överhettning, förbättra inomhusmiljön och skydda mot skadliga UV-strålar. Denna artikel...

läs mer
Solcellernas roll i energiomställningen

Solcellernas roll i energiomställningen

Solenergi står inför en odefinierad framtid. Under sommarsäsongen, när solens strålar är som starkast och energiförbrukningen når sin topp, blir solcellernas potential allt tydligare. Denna artikel utforskar hur teknologiska framsteg och ekonomiska incitament bidrar...

läs mer
Varför investera i solceller i Varberg nu

Varför investera i solceller i Varberg nu

Med vårens ankomst och solens allt längre närvaro, erbjuder Varberg – en stad känd för sitt engagemang i hållbarhet och förnybar energi – nya möjligheter för sina invånare. Solceller Varberg är inte bara en investering i ren energi; det är också en chans att dra nytta...

läs mer
Introduktion till värmepumpar i Uddevalla

Introduktion till värmepumpar i Uddevalla

I Uddevalla, där klimatet varierar från varma somrar till kalla vintrar, erbjuder installationen av en vatten/luftvärmepump en lösning för både uppvärmning och kylning av bostäder. Denna teknologi, som utnyttjar energi från utomhusluften, säkerställer ett behagligt...

läs mer
Varför renovera husfasaden?

Varför renovera husfasaden?

Att renovera husfasaden är en kritisk investering för varje husägare. Det handlar inte bara om att försköna bostaden—en uppdaterad fasad spelar en central roll i att skydda din egendom mot elementen. Speciellt i Göteborg, där det kustnära klimatet ställer höga krav på...

läs mer
Varför välja taktvätt i Uppsala

Varför välja taktvätt i Uppsala

Att välja Taktvätt Uppsala framför ett komplett takbyte kan vara både kostnadseffektivt och miljövänligt. Taktvätt är en process som inte bara rengör taket från mossa, alger och annan smuts, utan kan också förlänga takets livslängd avsevärt. I Uppsala, där...

läs mer
Introduktion till luftvärmepumpar i Göteborg

Introduktion till luftvärmepumpar i Göteborg

I Göteborgs varierande klimat spelar luftvärmepumpar en avgörande roll för att upprätthålla en behaglig inomhusmiljö året om. Specifikt erbjuder luft/luft värmepumpar inte endast uppvärmning under de kallare månaderna utan spelar också en viktig roll i att förbättra...

läs mer